Tradycja i nowoczesność w żywieniu człowieka

DSC02436Uniwersytet Rzeszowski Katedra Przetwórstwa i Towaroznawstwa Rolniczego, Zakład Technologii Mleczarstwa i Stowarzyszenie Naukowo - Techniczne Przemysłu Spożywczego Podkarpacki Oddział Wojewódzki w Rzeszowie, zorganizowali- Konferencję Naukową „Tradycja i nowoczesność w żywieniu człowieka” pod patronatem JM Rektora UR w Rzeszowie prof. dr hab. Stanisława Uliasza oraz Firmy Bentley Sp. z o. o. w Warszawie Producenta aparatury badawczej.

Program konferencji został całkowicie zrealizowany Data: 19.05.2011 r. / czwartek/ godzina 10:30 Miejsce: Uniwersytet Rzeszowski, Wydział Biologiczno – Rolniczy, ul, Zelwerowicza 4, 35-601 Rzeszów, budynek D-9, aula 108. Godz. 10:30 zwiedzaliśmy grupowo nowe obiekty Technologii Żywności w budynku D-10. Następnie Pan prof. dr hab. Marek Zin powitał uczestników oraz wygłosił wykład pt. Historyczne uwarunkowania sztuki kulinarnej.

Następnie – dr hab. inż. prof. UR Agata Znamirowska – wygłosiła wykład pt. Tradycja i nowoczesność w technologii mlecznych napojów fermentowanych. Dr inż. Mariusz Rudy w swoim wykładzie przedstawił – Innowacje w pozyskiwaniu żywności. Trzeba powiedzieć, że wykłady były ciekawie przedstawione, szeroko omówione i przyniosły wiele zadowolenia słuchaczom i studentom, którzy również licznie przybyli na wykłady swoich profesorów. Na zakończenie Konferencji Naukowej Pan prof. dr hab. Marek Zin wspomniał i zaprosił uczestników na następne konferencje naukowe w tym roku akademickim, które się odbędą i również będą ciekawe, interesujące.

{jcomments on}

Web Marketing